Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Σάλος στο ΝΒΑ από σχόλιο του Ντέρικ Ρόουζ

http://i2.cdn.turner.com/nba/nba/multimedia/photo_gallery/1105/gameaction0522/images/052211_550_rose.jpg
Ο Ντέρικ Ρόουζ έχει... βγάλει μάτια φέτος στο ΝΒΑ, πήρε από το χέρι του…
 Σικάγο Μπουλς και τους έκανε να αισθανθούν και πάλι εν δυνάμει πρωταθλητές. Συμπαρέσυρε τα πάντα στο διάβα του, ανακηρύχτηκε ο πολυτιμότερος (MVP) του φετινού ΝΒΑ και συνεχίζει να εντυπωσιάζει, αυτή τη φορά με ένα σχόλιο που απειλεί τα θεμέλια της λίγκας.

Ο σταρ γκαρντ των Μπουλς ρωτήθηκε από το ESPN The Magazine να αναγνωρίσει τη χρήση αναβολικών ουσιών, φαρμάκων δηλαδή, με το χαμηλότερο να είναι το 1 και το περισσότερο το 10. «Εφτά», απάντησε. «Είναι τεράστιο και νομίζω πως χρειαζόμαστε ένα αγωνιστικό επίπεδο, όπου κανείς δεν θα έχει το πλεονέκτημα απέναντι στο διπλανό παίκτη».

Όπως ήταν φυσικό, το σχόλιο προκάλεσε σάλο. Και λίγο πριν από τον τρίτο τελικό της Ανατολής, προέβη σε επίσημη διάψευση μέσω του σάιτ του Σικάγο. «Σχετικά με το σχόλιο στο ESPN The Magazine, δεν θυμάμαι να το έχω κάνει, ή δεν θυμάμαι να έχω ερωτηθεί. Αν αυτή ήταν η απάντησή μου σε αυτό το ερώτημα, ξεκάθαρα παρεξήγησα τι μου έχουν πει. Αλλά, ας το ξεκαθαρίσω, δεν πιστεύω πως υπάρχει πρόβλημα με ουσίες που βοηθούν την απόδοση των παικτών στο ΝΒΑ», είπε.

Όπως είναι λογικό, κι από τη στιγμή που ο συγκεκριμένος κολοσσός ενημέρωσης έχει άμεση σχέση με το ΝΒΑ, δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως το λάθος είναι δημοσιογραφικό. Άλλωστε, οι έλεγχοι ντόπινγκ δεν είναι τόσο επίμονοι στη λίγκα, ενώ και σ' ότι αφορά την εθνική αμερικανική ομάδα που αγωνίζεται σε Παγκόσμιους και Ολυμπιακούς Αγώνες, το πλαίσιο ελέγχου των παικτών για χρήση ντόπινγκ παραμένει – εν πολλοίς - θολό. Βέβαια, η διάψευση του Ρόουζ άλλα λέει.

«Τίποτα δεν έχω δει στο μπάσκετ», είπε ο Ντουέιν Γουέιντ του Μαϊάμι, άλλος ένας superman του ΝΒΑ. «Δεν νομίζω πως υπάρχει»... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου